zaterdag 19 december 2009

video fragment Hongarije New Vraja Dhama 2009


Bijgaande filmpjes hebben we opgenomen in Hongarije. De tempel heet Krsna volgy (dit betekent Krishna vallei) het is een prachtige tempel op een enorm terrein met daarop koeien- en ossen stallen, woonhuizen, een school en natuurlijk de tempel zelf. Het terrein is zo groot dat je ongeveer een kwartier loopt vanaf de ingang naar het hoofdgebouw, onderweg zie je vijvertjes en allerlei bezienswaardigheden.
Er is een klein tempeltje voor Nrsimhadeva en een grote ruimte met een groot altaar met daarop prachtige deities, ze heten Sri Sri Radha Syamasundara. De tempelruimte heeft een mooie lichtinval door het gedeeltelijk glazen plafond. In het tempelgebouw is er natuurlijk een keuken, een klein restaurant en een winkeltje.
Wat erg grappig was, er wordt geen gebruik gemaakt van elektriciteit in het tempelgebouw. Als  de toegewijden prasadam eten als het al donker is, dragen ze mijnwerkerslampjes op hun hoofd, schijnen dan eerst in hun bord en  nemen dan een hap van hun prasadam, echt leuk om te zien....
Trouwens de hongaarse toegewijden kunnen heerlijk koken!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten